Tuesday 5 May 2015

[WM's Kitchen] Resipi Kambing Perap Black Pepper (Homemade Lamb Chop)

Kepada yang ada ahli keluarga ramai tu atau yang jenis suka makan kambing perap. Meh sini nak share resipi senang. Takyah oven, takyah grill pan. Pakai kuali pun boleh :)



Sejenis kambing australia (kambing tau, bukan bebiri) yang diperap sendiri.
Resipi:
Sos Lada Hitam Kimball (atau apa brand kesukaan)
Bawang besar (1 biji)
Bawang putih (3 ulas)
Kicap manis kipas udang
Gula (secukup rasa)
Garam (secukup rasa)
Minyak zaitun (untuk perapan)
Butter (untuk menggoreng)
Blend je semua tu, pastu perap kan kambing tu. Kira mandi la. Rendam. 
Panaskan butter dlm kuali. Goreng je dengan kuah2 tu. Siap!
Tapi kalau rasa nak order, boleh Whatsapp +61073617846 hahahaha.
**Kos masak sendiri dalam RM30 untuk 7 keping daging :)

Selamat mencuba!